Voorzitter heeft relanceplan

Onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) was fier toen hij vanop zijn bordes, hij is de enige in de Republiek met een bordes, zijn relanceplan lanceerde voor het vereenzaamde plebs op anderhalve meter.

Een greep uit dit omvangrijke plan, het kan tot voorbeeld dienen voor de omliggende vrijstaten, heerlijkheden en graafschappen.

Tot hiertoe werd er financiële steun gegeven aan lokale ondernemingen, horeca en -logen allerhande. De voorzitter besliste nu dat de overuren van virologen, epidemiologen, infectiologen, proctologen, pedagogen, demagogen en seksuologen voortaan dubbel belast worden. Deze laatste categorie krijgt ook een aanslag van 1.000 euro per keer dat ze logen over kinderen die opgesloten zaten in een kleerkast. Met een verpleegster!

Wie hondsdolle katten importeert staat bloot aan een boete van 1.000 euro per uur en ze dienen het dier terug te brengen naar Lima. Voor onze Voorzitter is de Lima nog steeds een warenhuis in de naburige stadsstaat Likkert. Sekswerkers dragen de helft van hun in zonde verdiende centen af aan de Onafhankelijke. Met dergelijke bedragen zal het vooruitgaan zo opperde onze kwieke leider terwijl hij genoegzaam door zijn vette snor ging zonder dat zijn Angèle het gemerkt had.

Per keer dat weerman Frank het woord droog gebruikt tijdens zijn dagelijks weerpraatje, dikt onze openbare kassa aan met 50 euro. Per dag loopt dit vlug in de honderden euro’s. Voeg dit bij de geïnde belasting op de onnozele moppen van Bea Crabbé en Katrien Meeus op de staatszender en het ORO mag op beide oren slapen, geld genoeg.

Er zijn ook aanmoedigingen voorzien. Zo is FC Slagboom officieel kampioen en krijgen zij een plastieken terrein. Het werd besteld via een postbus van Don Goffin die blijkbaar de plastic korrels zelf kweekt in een oceaan. Remco zal één van de 48 appartementen kopen van de Voorzitter en zo zijn domicilie naar ORO brengen een meerwaarde voor de inkomensbelastingen.

De belasting op het houden van edele viervoeters mag voortaan betaald worden in malse paardensteaks. Horeca mag opstarten op 1 juni en offreert de eerste consumptie gratis. Wijn, bier of curryworst het maakt niet uit. Onze Voorzitter ging ook onderhandelen over de prijs van de gesmaakte Dafalgan bij apotheek Asselman Jr. De man kon moeilijk neen zeggen op de slaande argumenten van onze sterke president.

Na afloop was er nog een kleine discussie tussen de Voorzitter en Danira die zich had laten ontvallen dat er geen horeca is binnen de Onafhankelijke en waar die sekswerkers allemaal wel zaten. Danira hoorde nog iets waaien over 47 flats die dienen bevolkt. Gelukkig is het goedkopere tarief door de prijsafspraak met de apotheek al geldig voor haar.

Onze slagvaardige Voorzitter werd in triomf rondgedragen. Weliswaar op anderhalve meter.

Belleman