Vrolijke Frans

Het is maar een voorstel van Belleman en daarom (meestal) nog niet uitgevoerd maar je weet nooit.

Ik stel voor dat Ternat een jaarlijkse prijs uitreikt voor verdienstelijke mensen. Ik zou hem “Vrolijke Frans” noemen. 

 

Een door politici deskundig samengestelde commissie kan oordelen over wie hiervoor in aanmerking komt, best na het nuttigen van het lekkere scoutsbier dat verkocht werd voor de nieuwe lokalen. Dat geeft altijd wat inspiratie.

 

Ik heb al een kandidaat. Niet dat ik hem persoonlijk ken, ik ontmoette hem op de regionale pagina’s van een krant. Hij is een medewerker van de initiatiefnemer van ons groene verkoopparkje. Het was een lovend artikel. Meestal zijn de artikels die je over eigen besognes schrijft lovend?

De winkels van het parkje waren zeer tevreden na hun eerste verkoopjaar. Ze hadden volgens de toekomstige “vrolijke Frans” niet minder dan 2.100.000 mensen over de vloer gehad. Als ik tel zes dagen per week, 52 weken is dat 6.730 bezoekers per dag. 2 mensen gemiddeld in de wagen is dat 3.365 wagens extra in Ternat. Per dag! Je zou van minder vrolijk worden. Misschien moeten ze de oprit naar Brussel nog wat langer maken of de tunnel onder de spoorweg wat breder want dit succes zal gestaag blijven groeien. Zeker als men weet dat het bedrijf van de toekomstige “Vrolijke Frans” er nog aan denkt om wat cinemazalen neer te poten en een trampolinezaal. Een mens moet eens van de grond gaan!

 

We leven op hoop eindelijk kunnen we naar Bambi in eigen gemeente gaan kijken. Wie het meer voor de “Liekens”filmen heeft zal moeten kiezen voor een andere zaal, zalen genoeg! Wil je nadien een gebakken kiek of een straffe burger verorberen, ook dit zal mogelijk zijn aldus onze “Frans”. Dat er in het verleden wat opmerkingen waren over deze inplanting is al lang vergeten. “Vrolijke Frans” op een naamkaartje opent vele deuren; onderschat deze erkenning niet!

Voeg hierbij nog drie nieuwe logistieke zones (links van rond punt, achter het groene parktje en de oude Sun Chemicalsite) en je weet waar je staat of beter waar je gaat stilstaan.

Gelukkig zijn er daar de werken op de steenweg om al dit enthousiasme wat te temperen. Even stilstaan doet een mens soms deugd, het geeft je de tijd om even na te denken…

 

 

Belleman.