Waar ligt dat zwemb(l)ad?

Verdorie, toch wel mijn bij Jurlie pas gekochte zwembroek vergeten! Ik had nu een primeur, voor een keer eens niet Het Laatste (met) Nieuws. Gelukkig (zie bijgaande foto) was ik niet alleen ook sportfunctionaris Kris en schepen Timo  waren hun kleinood vergeten. Mannelijke schroom? Pootje baden bleef over, maar eerst de voetjes gewassen?

We gaan deze keer niet zagen over hoeveel miljoen gekost en zo lang geduurd, dat kon je al genoeg lezen. De vernieuwde sportaccommodatie aan de Van Cauwelaertstraat, gaat ons door alle omliggende gemeenten benijd worden! Zijn we niet rijk in Ternat, we hebben toch ons gerief! Een wijze uitspraak van grootvader Frans zaliger, een wijs man.

Nu paasmaandag vanaf 13u is het zover: een blitse opening met allerhande festiviteiten voor jong en oud. Een proper zwembroek, je hoeft blijkbaar zelfs geen badmuts meer en een dikke plons in proper water. Belleman maakte nog de laatste test van de waterkwaliteit mee: optimaal! Wil dit optimaal blijven wel even door het voetbadje en onder de sproeier.

Vergeet niet dat het de plas is die de chloorgeur geeft in een zwembad, aldus Factcheckers VRT. Je bent gewaarschuwd, de redder ruikt het meteen!

Belleman