Waar staat die fiets nu weer?

Fiets zoeken, banden oppompen, ketting smeren (vooral versnellingsapparaat) licht voor en achter controleren, slot niet vergeten en fietsbel even testen. Check we staan klaar voor de Loemkese koers! Maar we hebben nog even tijd.

Zaterdag 28 en zondag 29 juli vindt voor de vierde maal in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek de Loemekse Koers plaats. Het is een organisatie van Kevin Ravets en Ginny Paesmans (dochter van Patrick) die hiervoor de gewaardeerde steun krijgen van heel wat sponsors en de gemeente Ternat. Midwinter VZW verleent zijn logisitieke steun.

Zaterdag is er plaats gemaakt voor de “vlammers” van het Open Wereldkampioenschap van de Vrije Wieleramateur Federatie, de Grote Prijs (VWF) Issy Callaert. Hun fiets zal wel klaar gestaan hebben zoals het hoort, hij kost dan ook meer dan het vehikel van Belleman. Er zijn zaterdag 3 wedstrijden: 1ste start F- en E-renners om 12u, 2de start D en C-renners om 14u en laatste start A- en B-renners om 16.15u. Er zijn extra premies voorzien per ronde met in totaal een prijzengeld van 2000 euro.

Zoals het past op een echt WK worden en WK-truien uitgereikt, medailles en bloemen en allen daarheen: er is nog een bloemenmeisje. Nogal wat anders dan sommige gerenommeerde koersen waar deze dames werkloos werden, ocharmen!

De omloop bedraagt 7,9 km, E en F doen 7 ronden, C en D doen 9 ronden en A en B doen 11 ronden. Inschrijven de dag zelf in café de Nachtmis, dagvergunningen zijn toegestaan.

Geef er een patat op!

Zondag is er opnieuw de patattenkoers, een leuke aangelegenheid die Belleman vorig jaar sterk kon smaken met lokale vedetten als Dreken, de Cissen, Jan en Piet. Er zijn hier enkel prijzen in natura te winnen. Niet alleen een zak aardappelen maar ook een elektrische barbecue en een TV.

Je kan hier vooraf inschrijven bij kevin-ravets@hotmail.com maar de dag zelf kan ook nog vanaf 13 u. Heren +50 en dames starten om 14.30 u voor 22 ronden van 1,7 km. Heren + 18 tot -50 zijn present om 16.45 u, zij krijgen 35 ronden voor de wielen geschoven. Jullie hebben nog een maand de tijd om flink te trainen en denk eraan: “No pain, no gain!” Of was dat het motto van mijn kinéman David, die trouwens ook een mooie fiets heeft…?

Timo van de Nachtmis organiseert dit weekend een eierworp, er is een rommelmarkt gepland het springkasteel mag natuurlijk ook niet ontbreken. De lokale wielerhelden rekenen dat weekend op jullie steun!

 

Belleman