Wammekse Feesten 2018, niet te missen!

Een jaar geleden werd het startsein gegeven voor de komende jubileumeditie van de Wammekse Feesten. Bestuursleden van K.W.B en Davidsfonds Wambeek overlegden in hun comité met de ambassadors uit de zeven wijken om alles in goede banen te leiden.

Een vierdaags feestprogramma, waarbij Wambeek in overdrive gaat en mensen vanuit de brede regio graag komen kijken. Tientallen Wambekenaren in de verschillende wijken bereiden de folkloristische stoet al maanden voor. Het thema “Wambeek, een klein dorp en de Groote Oorlog” spreekt aan.
De organisatie is blij dat veel jongeren in de wijken enthousiast meewerken. De toekomst van de Wammekse Feesten lijkt verzekerd.

Zonder de andere activiteiten tijdens deze Wammekse Feesten te vergeten, lichten we er toch wat aandachtstrekkers uit:

- Kunsttentoonstelling:
Het is een traditie dat tijdens de Wammekse Feesten een grote kunsttentoonstelling op het getouw wordt gezet met medewerking van Wambeekse kunstenaars en vrienden uit de regio. Tijdens deze editie is het thema “Oorlog en vrede”. Ook de leerlingen van basisschool De Kiem en leden van Okra namen dit als project. Locaties: parochiehuis, pastorie en kerk.

- vrijdag 1 juni: Rock Rally.
Voor deze wedstrijd hebben zich 220 muziekgroepen ingeschreven. Muziekcentrum Noise Gate Ternat heeft deze wedstrijd gecoördineerd. Na presselectie werden zes muziekgroepen behouden. De zes genomineerden hebben intussen in Ternatse cafés al een liveoptreden mogen geven. De drie finalisten - Sustain, Eleven-o-seven en Feathers Eve - staan op het groot podium in de feesttent van de Wammekse Feesten. Het publiek duidt hier de winnaar aan. Dus allen daarheen!

- zaterdag 2 juni: Vanalleswammeks
Een resem namiddagactiviteiten met o.m. clowns, death-ride, benji-trampoline, boogschieten, huifkartocht, roofvogelshow. Vergeten we het optreden van volksmuziekgroep Arjaun om 16u. in de pastorietuin niet, lekker versierd met BBQ-hapjes.
- zondag 3 juni:
10u: retro-hoogmis à la 1918. Eredeken Jef De Ridder evoceert in de kerk de hoogmis ter gelegenheid van de terugkeer der Wammekse soldaten en de bevrijdingsfeesten. Hij krijgt assistentie van de strenge suisse, zijn misdienaars, de zusters van het klooster, de leden van de kerkfabriek. Het koor zingt voor de gelegenheid een Gregoriaanse mis. Een deel van de kerk wordt in stijl 1918 heringericht.
15u. vertrekt aan de Heidestraat-Fossebaan het paradepaardje van de Wammekse Feesten: de folkloristische stoet “Wambeek, een klein dorp en de Groote Oorlog”.

Het Comité Wammekse Feesten 2018 is dankbaar dat de gemeente Ternat naast een gulle financiële steun ook logistiek helpt. Het comité wil ook de vele sponsors en verenigingen bedanken want zonder was dit niet mogelijk. Alle verdere info: Luc Sergooris Klapscheutstraat 44 1741 Wambeek 02/582 47 39 luc.sergooris@hotmail.com, webstek : www.wambeek.be

Belleman