warme oproep

Persbericht: een laatste warme oproep voor de scoutlokalen De Geuzen Ternat

Dankzij jouw warm hart hebben wij straks warme scoutslokalen. Bedankt!

Heb je ook zulke mooie herinneringen aan je jeugdbeweging?

De vereniging Scouts de Geuzen Ternat bezorgt honderden kinderen elke week een superleuke namiddag.

Na de brand in 2012 gingen de scouts van Ternat aan de slag om hun lokalen totaal te vernieuwen. Heel wat Ternattenaars steunden dit project, en daarvoor zijn we heel dankbaar. Nu zijn de nieuwe gebouwen in gebruik, maar rest er nog heel wat afwerking.

We komen nog een 14.000€ te kort voor een volledige afwerking.  “Op een budget dat 5 jaar geleden werd begroot op 500.000€ is dit helemaal niet slecht, als je weet hoeveel de bouwmaterialen in kost zijn gestegen in de corona- en energiecrisisperiode”, zegt Dirk Dekerf namens de bouwgroep.

We doen in december voor de allerlaatste maal een oproep naar inwoners van Ternat en sympathisanten om het nieuwbouwproject nog één keer te steunen. 

We concentreren ons eerst op het essentiële: de VZW die in staat voor de nieuwbouw zoekt nog zo’n 7.000 euro voor de verwarming, een brandveilige keuken en nieuwe brandblussers.  De rest van de afwerking kan volgend jaar mondjesmaat gebeuren op kosten van de feitelijke vereniging.

Wil jij bijdragen tot een warm nest voor onze enthousiaste scouts?

Elke Ternattenaar krijgt tussen Kerst en Nieuw een oproep in de postbus.

Doe dit jaar nog een gift. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest van Scouts en Gidsen Vlaanderen: zo krijg je volgend jaar bijna de helft van het bedrag terug via je belastingaangifte.

Stort je bijdrage op het rekeningnummer BE55 4096 5041 4144. Gebruik als mededeling ‘Gift voor project FAG 5-417 Nieuwbouw lokalen De Geuzen + je mailadres’, zodat de Scouts en Gidsen Vlaanderen weten dat jouw gift voor de scouts in Ternat is. Vermeld zeker je mailadres, dan krijg je het fiscaal attest volgend jaar per mail opgestuurd.

 

Eeuwige dank en warme groeten,

De scouts de Geuzen

Meer info?  Marc Despiegelaere: marcenbetty.despiegelaere@skynet.be of 0475/25 42 97