Wat een gezeik!

Sorry voor het gebruik van dit mooie dialectwoord.

We hebben het hier niet over de vele panelgesprekken, kiezersconsultaties, jongerenbevragingen en sofageklets naar aanleiding van 9 juni maar wel over het slechte weer dat we al geruime tijd gelaten ondergaan. Het druilt, het kletst neer, het giet, het komt met overvolle bakken naar beneden, we verzuipen bijna, we kunnen geen water meer zien…

Toch is hier weinig aan te doen en in Spanje zit het al eivol en word je constant lastiggevallen door Vlaamse politici die een volmacht vragen voor de verkiezingen. Pff! X3

We zoeken hier naar oplossingen. Een greep uit onze bijzonder creatieve zoektocht om de zondvloed te beheersen.

Iedereen krijgt zwemles, ook de vader van Evaristje die watervrees heeft.

De Wolga diesel deluxe van onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke republiek Overnelle (ORO) wordt vervangen door een Venetiaanse gondel inclusief gondelier, gekocht op 2de hands. De gondel, niet de gondelier!

We dienen de witte straatmarkering in het midden niet meer te respecteren, iedereen mag zwemmen waar hij/zij/hen wil. Enkel opletten aan de invoegstroken bij de ingang van de naburige Vrijstaat want daar staat het water veel hoger en varen er dus zwaardere boten. De lichten werken, je kan ze nog merken net onder het wateroppervlak.

Iedereen mag gratis logopedie volgen om verstaanbaar te leren praten onder water. Onze Roerganger wil zo de communicatie tussen de inwoners bevorderen. Onze First Lady, Angèle was als eerste ingeschreven, geen gebroebel meer.

Pachter Petrus krijgt een afgedankte overzetboot van Sint-Amands voor het overzetten van zijn vier (!) koeien naar het hoger gelegen skigebied van de Morette. Zijn heuplaarzen zijn aftrekbaar als bedrijfskledij. Hij moet enkel opletten voor de vele vissers van club Kruikenburg die als sinds het ochtendklaren de oever bevolken.

De eerste bestelling van zwemkledij bij ‘Jurlie Sport’ op de agora van de naburige Vrijstaat, wordt integraal terugbetaald. Monokini’s vallen buiten deze regeling.

De Chinese vrienden, gecontacteerd door wat Antwerpse politici, worden geconsulteerd om de aardappelvelden om te zetten naar rijstvelden. Pachter Petrus is in de (regen)wolken want minder werk en altijd propere voeten.

Dit is maar een greep uit de maatregelen, tenslotte hebben we nog wat respijt want het gaat nog een hele tijd draschen, plenzen en gieten.

Waterman