Water, water…!

Je hoort het me niet dikwijls roepen, zeker niet op een terras, maar water mensen, geef ons water.

Ik begin hier stilaan te lijken op de eenzame, verkommerde man uit die cartoon die door de woestijn kruipt op zoek naar… juist water. Als ze morgen bellen vanuit Zuid-Spanje (daar was het gisteren 50 graden!!!) om mijn woning te huren wegens het gunstige klimaat, wil ik nog even nadenken over de prijs, maar pak ik mijn boeltje en trek 14 dagen naar het koele regenachtige Schotland! De nood aan water is daar kleiner, tenzij het kleine dropje in je exclusieve whisky. De ijsberen en de Lappen van boven de poolcirkel hadden ook al die wens uitgesproken, maar er was niet direct plaats op het vliegtuig. Zeker niet voor de Lappen die moeilijk afscheid konden nemen van hun elanden.

Het voordeel van het zonneke op ons bolleke: een mens moet minder doen. Handenarbeid wordt afgeraden, niet dat bij mij zo noodzakelijk hoeft, en nadenken is weggelegd voor die mensen die er niet onderuit kunnen. Ook niet direct een bedreiging voor mij.

Het is zelfs een eeuwigheid geleden dat we de Latijn sprekende mens van het schoon verdiep nog gehoord hebben. Zal waarschijnlijk aan het jodelen zijn in een lederen broek (ik mag er niet aan denken, hier die Nivea!) op één of andere Oostenrijkse berg. De wereld is tijdens zijn afwezigheid op het politieke schouwtoneel zeker niet slechter geworden. Hij zal dit wel weerleggen met een via Google gevonden uitspraak van Cicero maar die verstaan we toch amper, dus…

Het is duidelijk dat de lokale politiek ook wat last heeft van de zomerwarmte. Het blijft opvallend stil. Er zijn wel reclameborden opgedoken waar een (trans)migrant duidelijk de steun geniet van Sven. Ik had het niet direct gezien in Sven maar waarschijnlijk beseft hij ook wel dat de Belgen onmogelijk alle vacatures kunnen invullen.

Waarom zou de politiek zich ook haasten? Zweten is een slechte gewoonte en doet enkel de verkoop van deo’s stijgen. Wel kregen we een folder in de bus van een ontluikende politieke dynastie, gepatroneerd door iemand die het belang van de nationale partijen lijkt ontdekt te hebben. Eigen aan een dynastie is dat ze de geschiedenis beheersen. Dat kan je merken aan zelf samengestelde tijdlijnen.

Gelukkig vergeten de mensen alles snel, zeker met deze hitte.

Belleman (gehuld in zeer lichte kledij)