Weetjes over de Ternatse raad

 

·         Jean Dooms nam gisteren afscheid van de actieve Ternatse politiek. Na 42 jaar houdt hij het noodzakelijk voor bekeken, hij is immers niet langer gekozen. Een opmerkelijk feit na de zware misgok met de blauwe lijst die nog twee gekozenen overhoudt: Steven Convent en Frans Holsters. Steve komt in de plaats van Angelo Van Wilderen die na het fiasco niet wenste te zetelen. Jean was ook 24 jaar schepen en was als voorzitter van de bouwmaatschappij de promotor van de sociale woningbouw in de regio. Op dit gebied is Ternat toch wel koploper geweest. Het was zijn zoon David die hem tijdens de raad een passend afscheidsgeschenk overhandigde.

·         Frans Holsters zal binnenkort vijftig jaar zetelen in de Ternatse gemeenteraad. Gisteren mocht hij als langs zetelende raadslid eerst de eed afleggen in handen van Dooms. Fred Dielens is de nestor van de raad. Frans is ook schepen geweest maar was ook lange tijd een opgemerkt voorzitter van het lokale OCMW dat nu wordt opgenomen in de gemeentediensten. Hem wacht een zware taak om de blauwe familie in Ternat opnieuw op de rails te krijgen.

·         Niet minder dan elf leden van de 25 zijn nieuw in de gemeenteraad, een opmerkelijk feit en een goede zaak voor de uiteindelijke vernieuwing waar Ternat nood aan heeft. Dit jonge geweld zal de nodige ondersteuning kunnen gebruiken maar ook daar is in Ternat geen nood aan. Het samengaan van ervaring en hogere opleiding moeten normaal behoeden voor stommiteiten. Tenslotte kan hier ook vertrouwd worden op een gedegen administratie.

·         Plaats afgestaan: Kaatje Batselier en Agnes Delcourt (N-VA) zetelen niet wegens onverenigbaarheid met hun job. Stefanie De Roover en Arno De Paepe komen zo in de raad. Arno zetelde al een tijdje in de vorige raad. Angelo van Wilderen (Open VLD) laat zijn plaats wijselijk aan Steve Convents en oud-burgemeester (raar om te zeggen van deze jonge man…) Luc Wachtelaer ruimt de baan voor Hannes Verdoodt (Voor Ternat).

Belleman