Weg dorp!

Onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) was deze druilerige morgen én opgelucht én ontstemd (zoals een slechte viool…)

Het grootse fan dorp dat we binnen onze Onafhankelijke wilden oprichten ging niet door! Een gebrek aan lokaal enthousiasme en het indirecte protest tegen de kleine zandbak waar het tornooi in plaatsvond, deden hem dit besluit nemen. Laat, maar beter laat dan nooit? Een beslissing à la De Bleeker, waarbij ze figuurlijk je arm omwringen maar waar je uiteindelijk niet onderuit kan.

Wat onze Doorluchtige Volksleider er niet bij vertelde was dat hij gisterenavond vanuit Egypte, neen niet van de klimaatconferentie maar van Kevin hemzelf, een telefoontje had gekregen. Naar de inhoud van deze telefonische boodschap hebben we het raden…

Zo kwam het dat de twee veiligheidsmensen die onze Republiek rijk is de 19 (!) stoelen van het plein voor het bordes (we hebben maar één huis met bordes) aan het verwijderen waren. Voor hen was het maar goed dat deze vertoning werd geannuleerd want stel je voor: een toeloop van maar liefst 19 supporters! Het grote tv-scherm (215,9 cm) werd ook teruggestuurd naar Coolblue samen met de bijhorende soundbar. Ook de strandstoelen en de zandschopjes met vormpjes werden opgeborgen.

Het plein dat een oord van feest en overvloedige geuze zou worden oogt maar triest onder de plaatselijke plensbui. Maar ja de Leider mag initiatief nemen maar tenslotte beslist het volk samen met Kevin… voor één keer.

Geen voetbal dus, de kamelen moeten alleen spelen in de zandbak. Wij zongen er vroeger nog een liedje over: in de Sahara tussen twee… Maar de Sahara die ligt zeker in noordelijk Afrika?

Belleman