Beter laat dan nooit?

“Driewerf hoera: meerderheid herwint eenheid. Het gebeurt niet elke dag maar het voltallige college van Burgemeester en Schepenen stuurde ons een persartikel n.a.v. de overstap van schepen Jef Borremans naar CD&V/Volks. Ze hebben, volgens het communiqué, de intentie om “met geheven hoofd” hun werk gezamenlijk en eendrachtig verder te zetten. Ook een aantal realisaties worden vermeld.”

Dit schreef Belleman een week geleden.

Om met “geheven hoofd” de herwonnen eenheid van het college te illustreren, stuurde schepen Van Cauwelaert ons een nuttig bericht. Ik geef het hieronder. Het zijn beslissingen die al in 2016 werden genomen maar (nog) niet werden uitgevoerd. Een aantijging die de oppositie ook weleens durft gebruiken: beslissen maar niet uitvoeren. In het kader van een nakende 14de oktober en de herwonnen eenheid komen deze kwesties opnieuw boven water. Het wordt nog druk de komende maanden!

De vraag van de schepen:

“Schepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+) vraagt aan het college om snel werk te maken van de uitvoering van een aantal beslissingen van het college om ontbrekende stukken voetpaden (missing links) aan te leggen en aanpassingen aan voetpaden om ze toegankelijk te maken voor minder mobielen. Zo werd bijvoorbeeld al op 10 november 2016 werd beslist een voetpad aan te leggen in de Notestraat vanaf de hoek van de Heidestraat tot aan de zijweg naar het kleine woonerf. Op 4/5/2017 werd beslist ook kostprijs van de totale straat bekijken. Geen van die beslissingen werd al uitgevoerd. Dat moet dus sneller gaan vindt spagroen+

En op 31 maart 2016 besliste het college, op voorstel van spagroen+ om voetpaden zo snel mogelijk overal toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen met rolstoelen, kinderwagens, enz. Er zou ook een inventaris komen zodat bij werken door nutsmaatschappijen (telecom, water, elektriciteit...) direct de noodzakelijke aanpassingen kunnen gebeuren bij het herstellen van de voetpaden. Daar moet nu snel werk worden van gemaakt zegt spagroen+”

Belleman