Wermloemek doet Ternat gloeien

17 december is er opnieuw de “kerstmarkt” in het centrum van Lombeek, beter gekend als Wermloemek. Opnieuw zijn er meer dan 60 verenigingen en particulieren die hun medewerking hebben toegezegd om van dit gebeuren iets strafs te maken. De VZW Midwinter ondersteunt dit initiatief qua organisatie en logistiek. Dit alles gratis want niemand van de deelnemers hoeft één euro te betalen voor zijn deelname. Alles kan voor de eigen kas, hoewel er heel wat deelnemers geld doorstorten naar het goede doel. Het kan de solidariteit in deze soms wat aparte tijden enkel ten goede komen, een idee die mooi past in de sfeer van de kersttijd.

Naast de verkoop- en degustatiestandjes pakt de VZW dit jaar uit met een paar nieuwigheden. Zo zal men er kunnen leren werken met een hartdefibrillator, hiervoor zijn zes sessies voorzien. Verder is de lokale politie present om je fiets te registreren. Indien de fiets meekomt met het baasje, kan dit meteen ter plekke. In het andere geval brengt de politie de registratiesticker later aan huis. Een mooie en nuttige service.

Nieuw is ook de shuttledienst. Een wijntje of borrel teveel als bezoeker en de chauffeurs vrijwilligers komen in actie. Wie hier wenst mee te werken kan best nog contact opnemen met de organisatoren via de mooie site wermloemek.be

Wel komt er, gezien de nog heersende terreurdreiging, een brede veiligheidsperimeter. Men vraagt ook om rugzakken, grote tassen en vuurwerk thuis te laten.

Logische maatregelen waar men toch best nog even aan herinnerd wordt.

Belleman