World Wide Web

Geachte waardin

Hopelijk is alles daar nog in OK en zijn er geen zieken geweest? Die eksterogen en dat beetje hoesten van te lang te tappen in de zware rook, tellen we deze keer niet mee.

Sinds jaren (in de derde generatie bazinnen) frequenteren wij vanuit de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) jouw etablissement als soelaas voor de dorstigen. Het is telkens een buitenlandse trip naar de naburige Vrijstaat maar dat hebben we ervoor over. Waar vind je in de buurt nog het assortiment lokale bieren aan prijzen voor het gewone volk zoals wijzelf?

Dit eerbetoon is echter niet de echte reden dat ik de digitale pen ter hand neem. Mijn bedoelingen zijn minder lofwaardig en eerder gericht op persoonlijk voordeel. Maar dit geheel onder ons en niet voor de buitenwereld, die vaak te talrijk onze brieven leest.

Zelfs onze Voorzitter loopt bepaalde momenten wat verloren. Of wil Angèle, die we sinds de crisis (h)An(d)gèl(e) noemen hem soms het huis uit? In alle geval hij is het beu om de alcohol van de handgel te drinken.

Graag had ik nu al voor 8 juni aanstaande een tafel gereserveerd voor 2 personen op het buitenterras. Liefst niet tegen de speeltuin want op mijn leeftijd bezorgt dit jonge grut me zeker niet de rust die ik zoek bij een drankgelegenheid als die van jou.

Ik zou met de fiets komen, ik weet dat er veilige plaatsen zijn om die te parkeren.

Ik ga deze keer geen gekoelde Girardin geuze drinken maar liever een potje. Een smakelijke mengeling van geuze en lambiek. Ik weet het, normaal drink ik niet dergelijke hoeveelheid maar de Voorzitter heeft me beloofd dat we gerust wat potjes mogen drinken. Hij komt mee en hij kan dit in rekening brengen bij de Onafhankelijke. Een Republiek heeft zijn voordelen, niet alleen qua beslissingskracht maar ook op (financieel) gastronomisch gebied.

Onze Voorzitter heeft ook graag wat boterhammen met hesp en platte kaas. Deze kunnen best gefactureerd als huur van de ‘zaal’ want anders zijn ze moeilijk verklaarbaar voor ons Danira die zich nogal kritisch durft uitlaten over de onkostenrekening van onze Voorzitter.

Kan je mij bevestigen hoe laat je een plaatsje vrij hebt. We betalen enkel contactloos.

Belleman