XXL niet voorradig

“De prijs bestaat uit een geschenkenmand met een doosje Polyfilla (Brico), een paar kousen (Torfs), een doos poffertjesdeeg (Magere Heyn), een etui stiften met kleurboek (Action) en een pakje Durex XXL (Medimarket).”

Zo luidde het overmoedig in één van de laatste schrijfsels van Belleman. Die ene trouwe lezer van onnozelheid weet dat het hier hebben over de wedstrijd op basis van een antwoordenlijst. Er was, zoals verwacht, maar één iemand die alles juist had. Angèle, de first lady van onze Onafhankelijke Republiek Overnelle was de onschuldige hand die de gelukkige uit de antwoordentrommel distilleerde. Het was niemand anders dan zijzelf die onder toeziend oog van de deurwaarder de prijs mocht ontvangen. Wat een toeval!

Het paar kousen bleek wat maten te klein. Het poffertjesdeeg was al vooraf soldaat gemaakt door de vier kleinkinderen. Stiften en kleurboek waren al gebruikt door Evaristje en het pakje XXL bleek al lang niet meer in het assortiment te zitten en zou bij nader toezien toch wat klein zijn geweest.

Wat overbleef was de Polyfilla om de gaatjes te dichten rond het veel gebruikte dartsbord van onze Doorluchtige Voorzitter. Blijkbaar mikt "Dancing President" eerder op de muur dan op het bord, te begrijpen daar het bord kleiner is.

Wij danken alle deelnemers en hopen dat ze er volgende maal even enthousiast zullen zijn. Wat de prijzen betreft gaan we dan een beroep doen op handelaars van de nabije Vrijstaat Ternat. De eerste prijs is al gekend: ons typisch gebak ORO geleverd door de hofleverancier van in Loemek aan de kerk waarvan de naam ons doet denken aan Tirol maar er niets mee te maken heeft.

Belleman