Yo de mannen!

Als er één ding zeker is na de verkiezingen van morgen is het dat een specimen van het mannelijke geslacht burgemeester wordt! Of er moet een sluikse onduidelijkheid in de rangen zijn geslopen of er vindt een overhaaste transseksuele (met messen uitgevoerde) mutatie plaats…

Een man dus. Voor de rest is het koffiedik kijken. Wie zal het halen? Wie doet het met wie? Na jarenlange bijna zekerheid in het Ternatse politieke leven, kan na morgen alles op zijn kop staan. Alhoewel de verschillen in de praktijk nadien wel zullen meevallen. Iedereen erkent de pijnpunten en zorgenkinderen waar dringend moet aan gewerkt worden. Opvallend is dat naast een paar krasse oudere knarren er heel veel jeugd zijn opwachting maakt op de verschillende lijsten. Op de ene lijst al wat meer dan op de andere. Het is ontzettend lang geleden dat we dit mochten zien in Ternat en een hoopvol teken voor de politieke toekomst van onze gemeente. Ik zou zeggen: schop maar eens tegen de schenen, spring omhoog en bijt in de enkels! 

Als burger ga je morgen je plicht vervullen, met of tegen je goesting. Het stopt daar niet want het zal van ons allen afhangen dat de verkozenen nadien niet in hun pluchen zetel in slaap vallen maar regelmatig herinnerd worden aan hun grote verkiezingsbeloften en prangende problemen die ze gingen oplossen. Een wakkere burger is een zegen voor een gezonde gemeenschap.

Ik wens jullie morgen een helder hoofd en geen te beverige hand zodat je bewust kan mikken op de juiste personen. Potlood niet natmaken! De Ternatse gemeenschap verdient deze inspanning.

Nieuwsgierigen ( en jullie zijn echt met velen) komen morgen als eens rondneuzen op de FB-pagina of op de site van Belleman. Misschien staat er al een foto van onze nieuwe burgemeesteres?

Belleman