You”ll never walk alone

Bedremmeld maar vastbesloten zat hij aan zijn indrukwekkend bureau, niet normaal voor onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO).

Het was dan ook een moeilijke beslissing. De schrijnende, dodelijke omstandigheden bij de voorbereiding van het WK in Qatar kon onze Doorluchtige niet langer negeren. Hij had dan ook beslist om onze gouden ploeg, ORO, terug te trekken uit dit tornooi. Amai dat is durven: geweten laten voorgaan op “sportieve” commercie.

De spelers hadden eerst nog voorgesteld om bij de volgende voorbereidende internationale match tegen Asbeek een T-shirt te dragen als protest tegen deze mensonwaardige situatie. Onze Voorzitter vond dit wat slapjes en veegde de T-shirt van tafel.

Met zes waren ze daar de sportievelingen van ORO. Vijf spelers en trainster Roberta. Deze laatste diende recht te blijven te staan want er waren maar vijf stoelen, maar daar tornt Roberta niet aan, desnoods staat ze een ganse dag recht! Vijf spelers maar hoor ik daar een sportieve lezer opperen die tot elf kan tellen.

Normaal charteren we hier in de Onafhankelijke telkens zes spelers van EMI-Essene en geraken we zo aan elf, twee handen en een vinger. Deze zes krijgen hiervoor extra vervoerskosten betaald. De aanwezige spelers durfden de grote Roerganger niet tegen te spreken, stel je voor! Al die extra trainingen met ijzeren hand geleid door Roberta voor niets.

Angèle kwam ook even haar hoofd door de deuropening steken. “Moet ik dan bellen naar Eufrasie dat ze mag stoppen met het naaien van de nieuwe vlag?” vroeg ze aan haar huisband. “Wacht nog maar eventjes, misschien kunnen we deze vlag nog gebruiken voor de spelen in Tokyo, als deze tenminste doorgaan…” was het berustende antwoord van de anders steeds strijdvaardige President. “Bel maar naar Jurlie Sport in de Vrijstaat dat ze de nieuwe uitrustingen en voetbalschoenen niet moeten leveren, die gaan daar ook content zijn!”

Eenmaal buiten stonden ze daar met hun zessen nog onder de indruk van de imposante aanwezigheid van hun Voorzitter. Wat een financiële tegenvaller… De Porsche, Maserati, Ferrari, Mercedes-AMG en Lamborghini deden het grind opstuiven bij hun vertrek. Roberta deed aarzelend het slot van haar fiets midden al dit opwaaiende stof.

De bende van zes van EMI-Essene had zijn diensten al aangeboden aan RSC Opalfene. De huurlingen!

Belleman