Ze hangen (het) weer (uit)!

 

Sommigen hebben ze deze week zien vliegen. De snelheid waarmee besparingen in de zorg- en begeleidingssector werden teruggedraaid was supersonisch. Toch wel erg dat al die doordachte maatregelen zo snel bij het groot vuilnis belanden? Of waren ze noch doordacht, noch overlegd met de sector die meer dan ooit op zijn strepen staat. De oortjes van de Wouter uit Leopoldsburg werden netjes gewassen, maar blijkbaar is hij dit inmiddels gewend want hij bleef netjes zitten. Zitten niet hangen.

Zien sommigen ze vliegen, ik zie ze opnieuw hangen. Ik rijd traag, sorry mensen, en neem dus de tijd om te zien wat er allemaal te beleven valt in ons guitige Ternat. De eerste hing er vroeger dan verwacht en misschien zijn ze minder talrijk dan voorheen. Ik heb het over de kerstmannetjes die tegen de gevel hangen aan een touw of lichtketting en vruchteloos trachten binnen te klauteren. Er zit bij sommigen al wat sleet op. Hoe kan het ook anders jij moet zelf eens drie weken aan je gevel gaan hangen in weer en wind.                                                   Hangen niet zitten

De rode mannetjes brengen ons misschien toch wat in de sfeer van die dag “dat ze niet schieten”, laat ons dat verhopen? Het meest extreme en soms gewelddadige gedachtengoed wordt week als een oester bij dit kerstgebeuren. Een klein kind maakt ons blij gelukkig en doet ons denken aan wat werkelijk geldt in het leven: de warmte voor mekaar. Bruin, geel, zwart, wit, paars-groen of paars-geel, het doet er niet toe.

Het warme hart biedt plaats voor elkeen. Dit warme hart wens ik jullie, talrijke lezers van Belleman, toe in deze dagen.

Hangen, zitten, vliegen wat maakt het uit? Omarmen is een werkwoord dat niet verslijt.

Belleman