Zo jong en al aan de drank!

Vrijdag 1 februari organiseerden de partners van het Huis van het Kind Ternat voor het eerst het Babycafé in de bibliotheek van Ternat: een leuk ontmoetingsmoment voor (toekomstige) ouders en hun kindjes tot 2,5 jaar. (Voor de duidelijkheid: het is een café zonder bier. Niet-geheelonthouders dienen zich te onthouden.)

Dit café speelt perfect in op de behoefte van jonge en toekomstige ouders om samen met anderen te kunnen babbelen en informatie rond gezondheid en opvoeding te krijgen.

Iedere eerste vrijdag van de maand tussen 9u en 11u zijn (toekomstige) ouders welkom in de bib voor het Babycafé. Terwijl de kindjes kindje spelen, kunnen (toekomstige) ouders ideeën uitwisselen, ervaringen delen of opvoedingsvragen stellen aan de verpleegster van Kind & Gezin.

Er wordt gepraat over thema’s zoals slapen, voeding, gezondheid en voorlezen. De komende maanden staan er verschillende activiteiten op de agenda: een sessie babymassage; een draagdoekwandeling; een infosessie EHBO bij jonge kindjes…Alle activiteiten zijn gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

 Het volgende Babycafé vindt plaats op vrijdag 1 maart.

Wie aandachtig kijkt ontdekt achteraan in het midden nog een jonge moeder naast een meneer met een hondje.

Belleman