Zo zal het wel vooruit gaan!

Als je de groep op bijgaande foto even goed bekijkt, besef je meteen dat hier de zwaarste werkers van Ternat amper willen gestoord worden vooraleer ze hun spade in de grond steken en de eerste kruiwagen omkieperen.

Als je goed zoekt vind je ook wat mensen van KCF Wambeek, o.a. voorzitter Jos Donville. Hij was een fier man bij de aankondiging van “Outdoor Ternat”, een project op de terreinen van voetbalclub KFC Wambeek. Bijkomende kleedkamers (van 5 naar 11) en een nieuw kunstgrasveld moeten hier faciliteiten bieden aan meer dan voetbal.

FC Dames, een populaire voetbalclub uit Ternat en de gemeente stapten samen mee in het project. Ternat financiert 49 % van de 600.000 euro, de rest komt van de clubs.

Wambeek was toe aan een nieuw veld want in het verleden werden veel matchen en trainingen afgelast wegens de staat van het oude veld.

Niet alleen kunstgras en nieuwe kleedkamers maar ook een heraanleg van het tweede veld, een grotere parking en een speelweide maken het project af. Op termijn worden ook niet voetbalclubs uitgenodigd naar “Outdoor Ternat” Een Finse looppiste en een speelplein komen er ook. De KWB-jogging is de eerste niet-voetbalclub die naar de Wambeekse site verhuist.

Voor Wambeek is een buitenkans op zich met eigentijdse infrastructuur te profileren in het sportwereldje, aldus voorzitter Jos Donville. Hij wil hiervoor dan ook expliciet de deelnemende verenigingen en gemeentebestuur bedanken.

Belleman