Zwarte sneeuw

We hebben in internationale kringen een ronkende naam als Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO). Onze gewichtige Voorzitter is hiervoor verantwoordelijk.  Als Staat maar een spatje op deze aardkloot, maar ook wij ontsnappen niet aan de problemen die de rest van de wereld tarten.

Neem nu de vieze russen crisis. In navolging van de buurlanden kon onze Doorluchtige ook niet anders dan de geplande winterpret halt toeroepen. Wie de Republiek bezoekt, heeft gemerkt dat de werken aan de springschans werden stil gelegd. Groter dan die van Garmisch Partenkirchen ging deze worden. Je merkt al (bijna) niet meer dat er ooit grootse plannen waren.

Op deze plaats gaat men nu een evenementenhall poten die de vaccinatie van onze Onafhankelijke moet mogelijk maken. Eerst wou men de immense paardenstal van ORO ontruimen om deze inenting in hygiënische omstandigheden te laten verlopen. Wat ging men dan doen met al die edele viervoeters en het verse stro? Het werd dus de hall. Eerst komen de Voorzitter en Angèle aan de beurt, de rest van het plebs zien we dan wel, dat is niet zo dringend.

Onze Voorzitter kon nog net de mooiewittesneeuwmaakmachine afzeggen die in alle omstandigheden zou zorgen voor de noodzakelijke hoeveelheid verse sneeuw. De producent was niet tevreden maar onze roerganger herinnerde Captain Iglo er fijntjes aan dat zijn zoontje nog maar net presidentiële gratie had gekregen na een belangrijk incident. Iets met bilnaden en een Europese afvoerpijp…

Dus geen schadevergoeding temeer daar de koudijsjesmakermachine kon dienen voor het koelen van de vaccins. In de zomer kan de goegemeente dan snoepen van fruitijsjes. Voilà zo werken we hier, er gaat weinig verloren!

Iedereen tevreden? Enkel Danira kijkt nog wat sip. Sinds haar media-activiteit op een zeer laag pitje staat, nog lager dan het niveau van een Trump tweet, is ze op zoek naar wat inkomen. Zij ging het friethuis, annex glühwein-bar / braadworststalletje uitbaten aan de skischans. Ze had er een gepast bunnypakje voor aangeschaft met lange oren. Het pakje leek volgens onze Roerganger niet zo geschikt voor een koude omgeving.

Haar diertje mag in de kast blijven door de schuld van het andere minder lieflijke beestje. Zelfs onze Voorzitter was ontgoocheld. Hij is namelijk gek op braadworst geserveerd door een bunny, afvoerpijpen zijn aan hem niet besteed.

Belleman