Zwarte tijden

Ik zag deze morgen heel vroeg, ja Belleman was voor één keer vroeg wakker, de Sint nog net mijn voordeur dicht trekken. De klaar gelegde wortel had hij meegenomen, het pintje voor zijn helper stond er nog. De man leek zwaar overwerkt en kon er duidelijk niet mee lachen dat hij om politiek correct te blijven best alle werk alleen opknapte.

Toen ik informeerde naar zijn assistent, een mooier woord dan knecht, trok hij zijn schouders op. Met die roetmoppen kan ik weinig beginnen, vertelde hij. Iedereen is blijkbaar mijn baas geworden. Er zijn er heel wat die vergeten dat ik een heilig man ben en hun dure raad kan missen, ik weet wel wat goed is voor de kindjes.

Weg was hij hop naar het volgende huis als ze daar tenminste braaf geweest zijn! Stout zijn mag tegenwoordig, de assistent met de zak is toch niet meer mee om stoute kinderen in te steken. De stouteriken zouden een levenslang trauma kunnen oplopen van die zak! Net toen ik het achtergelaten pintje wou ontkurken, het was tenslotte al 7 u geworden, kwam mijn vrouw kijken wat er gebeurde. Ik zette het flesje wijselijk in de koelkast.

Bij de weg: kennen jullie het verschil tussen een schimmelkaas en de Sint? Bij de kaas zit de schimmel in het product. Bij de Sint loopt hij op 4 poten en zit hij ergens anders…

Belleman (die braaf is geweest!)