Zwembad en strand gaan open!

Scheten mag er bij ons niet gebeuren, onze Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) kondigde dit gisteren aan vanop zijn bordes. Hij is trouwens de enige met een bordes. Het scheetpark blijft dus voorlopig gesloten.

In ruil gaat hij wel het zwembad openen en komt er op de parking een riant zomerstrand. De Jean-Marie zal briesen van jaloezie, er komen immers ook heuse palmbomen, zelfs dobbele palmen! Al ooit een palm gezien in Middelkerke…?

Hij moet wel nog op zoek naar water voor het bad maar in afwachting stelde een bevriende brouwer voor het te komen vullen met handgel. Voor het strand kreeg onze illustere Voorzitter het idee toen hij het stof zag opwaaien van de hopen zand, nodig voor de werken aan de oprit in de naburige vrijstaat. Als iedereen van ORO dit zand van een week bijhoudt, krijg je al snel een uitgestrekte zandvlakte, klaar voor de zomer en de staycation.

Danira had eerst nog voorgesteld om te werken met pasjes om de veiligheid te garanderen. Niets daarvan repliceerde onze strijdvaardige Voorzitter. Iedereen mag komen, t.t.z. wie een identiteitskaart kan tonen van de Onafhankelijke! Frigoboxen en snotneuzen krijgen voorrang zo stelde hij in een gulle bui! Die ene tweede verblijver van de Republiek mag ook een uur per week komen, tenminste als hij belooft niet meer te zagen en zijn procedure tegen onze Voorzitter in te trekken. Wie niest gaat eruit! Er wordt een kleine uitzondering gemaakt voor Mies van de laatste nies. Je mag het mens niet broodroven?

Na deze hoopvolle mededeling was er ook minder goed nieuws. Rock Overnelle zal dit jaar dan toch niet kunnen plaatsvinden. Hadieschuur, de artiestennaam van de organisator, had niets meer laten weten. Uit goede bron vernam schrijver dezes dat onze Voorzitter nog steeds zijn beloofde bak geuze Girardin niet heeft ontvangen. Een grondiger reden om het festival af te blazen ga je moeilijk vinden!

Onze Voorzitter heeft inmiddels ontdekt dat de te leveren handgel voor het zwembad minsten 60 % alcohol zal bevatten. Toch ook niet slecht, het moet niet altijd geuze zijn…

Belleman